Ellen Allgurin

Kokbok

Hej!

Usch och fy för att vara sjuk, det är verkligen ingen hit. Jag har legat hemma med feber och inte orkat göra mycket alls. Sovit, läst lite, sovit, kollat på film, fått massage, sovit... Det har gått på repeat här hemma. Som tur är så har mamma pappa och Lena varit hemma ganska mycket och tagit hand om mig. Det gäller att passa på när man är ynklig att norpa åt sig all markservice man kan få... 

Igår var jag och mamma ensamma hemma och då bestämde vi oss för att kolla på film. Vi har båda en tendens att ställa 1000 frågor när vi kollar på film och nu fanns alltså ingen pappa att fråga utan vi skulle klara oss själva... En utmaning med andra ord. Det blev inte lättare av att vi råkade sätta på en actionthriller (så att jag behöver blunda 1/5 del av tiden) MEN det gick förvånansvärt bra och vi tyckte att filmen var bra också. Så det blev bra ur många aspekter.

Såhär pigg har jag känt mig de senaste dagarna... Dock är denna bilden inte tagen nu, denna bilden tog jag när jag skulle ta bort sminket en gång. Den visar hur tråkigt/jobbigt jag tycker det är att ta bort smink. Jag fullkomligt avskyr det.... Det är därför jag nästan aldrig använder det. Men det betyder inte att jag inte tycker det är kul att använda. Jag tycker det är jättekul att sminka mig (och Lena). Drömmen vore att komma på en teknik som gjorde att man kunde ta bort allt smink på en millisekund bara av att trycka på en knapp typ. Kan inte någon komma på det? 

Ikväll tog jag en kraftansats och gjorde middag, jag hade lite kniven på strupen för har lovat att vara med i en kokbok och det var sista inlämningsdag i helgen när jag låg nerbäddad.... Så idag fick jag ta tjuren vid hornen och göra iordning middag ändå. Det blev fantastiskt gott så det kommer nog bli ett bra uppslag i kokboken hoppas jag! Ovan ser ni resultatet. Jag kallar den för "Dragspel av lövbiff på en limebädd". Vad tycker ni? Var det inte ett lite klatchigt namn jag kom på... Klistrar även in receptet ifall ni vill testa det själva nångång :)

Dragspel av lövbiff på en limebädd
 
4 port
 
 
Lövbiffsspett
 
400 g lövbiff
2 msk japansk soya
2 msk sweet chilisås
1 msk olivolja
1 tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Sesamfrön
 
Skär lövbiffen på längden ca 2-3 cm breda. Blanda marinaden och lägg i köttet, minst 30 minuter men gärna under längre tid. Trä sedan upp köttet på blötlagda spett. Strö på sesamfrön. Grilla 2-3 minuter per sida eller kör på grilleffekt i ugnen ca 5-7 minuter
 
 
Limeris
 
3 msk smör
salt
2 dl ris
6 dl vatten
skal från 1 lime och saften ur 1/2 lime (ev mer om du gillar kraftig limesmak)
 
Bryn riset ett par minuter i smör och salt. Häll i kokande vatten och låt puttra på svag värme under lock tills riset är klart. Blanda med lime och ev hackad koriander.
 
 
Mango och kokossås
 
2 dl lätt crème fraiche
2 msk mango chutney
1-2 msk cocosflingor
salt och peppar
 
Blanda ihop allt och vips så är det en god söt sås.
 

Servera spetten med limeris och sås plus massa goda tillbehör såsom mango, sojabönor, paprika, kokos, sallad och småtomater. Mums! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas