Ellen Allgurin

Drömmar

Hallå hallå! 

Hur står det till med dig som läser detta? (typ mamma, farfar och Anders, ni är underbara för övrigt) Kanonens kanonbra hoppas jag! Vill passa på att säga att DU är välsignad. Och inte bara idag utan varje dag. Detta skriver jag dels för jag är övertygad om det, och dels för jag fick inspiration från att jag gick till kyrkan i helgen för första gången i hela mitt liv på egen hand. Jag har gått många gånger tidigare (läs några stycken...) då det har varit i samband med att antingen jag (eller mamma och Lena) har spelat samtidigt som gudstjänsten. Eller att det har varit någon speciell högmässa, typ jul och påsk. I helgen däremot valde jag att gå dit helt på egen hand bara för att jag ville. Iofs var det en stor morot att jag visste att Klara var där och spelade så vi kunde prata i 1,5h efter...hihi. Men det jag vill komma till är att det var oerhört lugnt och skönt att gå till kyrkan. Det var en form meditation ju! En helt ny upplevelse för mig. Jag hade bestämt mig för att verkligen vara närvarande och lyssna, försöka ti in det som sas med öppet sinne. Trots att det var fullsatt (ja, väldigt mycket folk, framförallt äldre oerhört genuina och charmerande människor) så var det så oerhört fridfullt och behagligt. Helt klart något jag kan tänka mig att gå tillbaka till igen för att samla energi och få lite glädje in i mig. Jag kan rekommendera er att göra samma sak och gå dit någon gång när ni har en ledig helgdag. Man behöver inte alls vara troende eller ens kristen. Jag är inte troende kan jag inte påstå (kristen är jag nog lite) men jag kände absolut inte att jag inte passade in. Och det handlar om så mycket mer än bara om Gud, det går att dra paraleller in i det oändliga. Man kan få både inspiration och motivation till vad man än sysslar med.

Se hur Gudsvinden bär var en av psalmerna vi sjöng och det är faktiskt en av mina favoritlåtar. SÅ bra och fin. Vi spelade den massor hemma i brasset när jag var yngre och den kommer alltid vara en del av många härliga minnen jag har. 

Här kommer en länk till den låten (ingen aning vem som sjunger, hittade ingen bättre version på youtube)

 

Häromdagen hittade jag en bedårande teckning jag ritade år 2006/2007. Alltså var jag 12/13 år. Har för mig att uppgiften i skolan var något i stil med "rita era drömmar". Detta är minst sagt ingen dålig dröm! Wimbledonsegrare. Wow! Det är en dröm som heter duga, verkligen. Ligger lite efter i tidsplaneringen däremot.. Jag får nog flytta fram den lite, för man tar ju inte bort drömmar, eller hur. Man kan lägga till fler möjligtvis, men aldrig ta bort. Vad har ni för drömmar?

Jag ska nog färglägga denna bilden och ge den lite liv, den är så skön ju! Helt klart!

Men leva i nuet är receptet, eller vad tror ni? Idag sprang jag löptest i Liljanskogen. 3,1km i TERRÄNG. Fågelvägen är nog inte mer än 2 km.....haha. Men åh vad jag gillar att springa! Jag älskar det! Det är verkligen livskvalité tycker jag. 

Ps, Lena, du borde göra en bättre version av Se hur gudsvinden bär på youtube! Skulle göra succé garanterat. Jag skulle ha den som alarmsignal så det skulle bli många views. 

Nu ska jag somna, imorgon är det alarm kl 0630 och träning med Marcos först på schemat. Drömmar är och blir verklighet på dagtid har jag hört :) Puss

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas