Ellen Allgurin

Amerikanska pannkakor

Under jullovet var Lena sjuk och väldigt ängslig (med all rätt). Så sa hon till mig såhär, snälla Ellen, kan vi inte äta pannkakor? Vad gör man inte då mer än att slänga ihop sitt favoritrecept med citrusskal i smeten. Det är SÅ gott. Det är kanske inte många som vet , men jag åt inte gluten på nästan ett helt år (2014) och det är bland de största mardrömmarna i matväg. Jag ÄLSKAR allt som har med gluten att göra, bröd, paj, pannkakor, pizza, surdegsbröd och naan. Allt verkligen. Dessa godingar är duperenkla att göra och jag brukar grädda dom så de blir lite döbakta, det tycker jag mest om och Lena likaså så så fick det bli. Till dom hade vi maaaaassa blåbär, mango, banan och ananas. Testade även jordnötssmör men det blev stor diss på det. Vet inte m vi hade för gammalt jordsnötssmör hemma eller vad som var fel, gott var det iaf inte.

 

AMERIKANSKA PANNKAKOR

Riktiga mumsingar kan jag lova, och Lena också, hon åt trots att hon var sjuk, så sjukt bra betyg med andra ord.

 

Ingreienser (höftat)

4 dl vetemjöl (jag brukar ta special, eller något lite grövre, plus att jag brukar ta typ 5 dl haha)

3 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

1 msk socker

3 tsk vaniljsocker

Citronskal

2 msk smör

2.5 dl mjölk

1 ägg

 

Gör såhär:

Blanda först alla torra ingredienser, sen smält smöret och blanda ihop med resten.

Stek på medelhög värme, jag tycker man ska låta de bli lite döbakta i mitten, så stek inte för länge....

 

Det blir väldigt många pannkakor så det är perfekt. Ät med valfria tillbehör, men massa bär är väl optimalens optimale om jag får säga det helt själv. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas